Hur jag blev graphic recorder

En dag lunchade jag med en gammal högskolevän, Tomas Näslund, som medgrundat det coola IT-bolaget Aptitud. Jag berättade om min lite spretiga önskan att hjälpa till med att se helheter, fånga upp idéer, hålla kundfokus, se säljnytta och att ”få med alla i samma båt” och många andra klyschor som är svåra att veta att de har landat. Sen berättade jag om att jag älskar att rita. Då säger min vän ” men du borde ju bli graphic recorder! Vet du vad det är?” ”Nej, svara jag.” ”De ritar och fångar det som sägs när någon föreläser eller det som sägs på möten.” ”Det ska jag bli, det är ju helt perfekt, utbrister jag”!

Tre dagar senare ritar jag på en konferens och får bekräftelse på att det är dags för en ritrevolution. Alla kan rita. Alla, nästan alla har någon gång ritat något. Det gäller att våga. Jag ritar live, i realtid, rakt upp och ner, när någon talar på event, inspirationsföreläsningar, frukostmöten, dragningar eller vad ni nu kallar möten när någon håller låda. Jag håller i pennor. Och jag älskar det.

Jag älskar när livet blir lite lättare och tydligare genom att rita. Jag visualisera känslor, mål, visioner eller vilda tankar för effektivare möten. Jag ritar för att möten ska bli bättre, som graphic recorder och graphic facilitator eller som jag kallar det; mötesritare. Ritande som en rit för att få bättre möten. Vill du och också få lite mer klarhet genom kreativitet? Låt mig få rita med er. Och vem vet kanske du också vill lära dig att rita på möten? Vill du vara med i min ritrevolution? Låt mig komma och inspirera en stund.

Fyll i formuläret här intill så bjuder jag på min tid och du kanske kan bjuda på en kaffe?. Ring eller maila. Vanlig post går också bra.

PS. Vill du se hur det ser ut när jag ritat? Kolla in min portfolio.